Demografska kretanja u Kotoru u vrijeme Drugog morejskog rata (1714. – 1718.) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2019)
U radu se na temelju analize matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih župe sv. Tripuna prikazuju i analiziraju temeljne odrednice vezane uz demografska kretanja u Kotoru u vrijeme posljednjeg mletačko-osmanskog rata (1714. – 1718.). U mjeri u kojoj to dopuštaju izvori promatraju se promjene u kretanju broja rođenih, vjenčanih i umrlih u predratnom, ratnom i poslijeratnom razdoblju. Prikazuju se i veze broja rođenih, vjenčanih i umrlih s podrijetlom i zanimanjem aktera. Dobiveni kotorski rezultati uspoređuju se s kretanjima u Dubrovniku i Puli.