Rat Svete lige, gospodarska kriza i njene posljedice: Köse Halil-paša i fiskalna transformacija u osmanskoj Bosni, c. 1699.-1702. (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2021)
Cilj ovog rada je preispitivanje dominantnih historiografskih predodžbi o transformacijskim procesima u ekonomskoj povijesti Osmanskog Carstva te obrada nepoznatih aspekata osmanskih financijskih mjera koje su na području Bosanskog ejaleta poduzete u prvih nekoliko godina nakon Karlovačkog mira (1699.). Rad pokazuje kompleksnost osmanske strategije borbi sa stvarnim i percipiranim efektima gospodarske krize koju je na zapadnoj periferiji svijeta islama izazvalo dugotrajno ratovanje s koalicijom Svete lige. Nastoji se pokazati da je za potpunije razumijevanje osmanskih transformacijskih procesa potrebno temeljitije ispitati mjere koje je vlast provodila u pograničnim provincijama. Kao primjer tih mjera, istaknuto je trajno oslobađanje cijelog Bosanskog ejaleta od poreza bedel-i nüzûl, namijenjenog za snabdijevanje i financiranje vojske. Također, ukazano je i na značaj krupnih promjena u režimu ubiranja državnih prihoda, kao što je ukidanje „vlaških poreza“ i odsjekom utvrđenih novčanih podavanja u znatnom dijelu osmanskog agrarnog gospodarstva u Bosni te prijelaz na režim naturalne desetine. Analizirani su uzroci koji su doveli do navedenih mjera, njihove dugoročne posljedice po osmanske financije, život lokalnog stanovništva i gospodarstvo. Zaključci donijeti u radu zasnovani su na analizi  neobjavljene financijske građe iz osmanskih arhiva.