(untitled) (Revija za sociologiju, 2022)
Ovaj rad predstavlja tematski broj Revije za sociologiju koji ističe primjere dobre prakse izvještavanja o kvalitativnim istraživanjima na temelju studija koje se bave rodnim procesima I odnosima. U prvom dijelu rada, opisuju se "transparentnost" i "refleksivnost" kao ključna načela procjene valjanosti pri kvalitativnom izvještavanju. U drugom dijelu, predstavljaju se četiri empirijske studije te se opisuju doprinosi njihovih kvalitativnih pristupa. U nastavku, ističu se dobre prakse tih kvalitativnih studija u odnosu na preporučene smjernice koje su prvenstveno vezane uz predstavljanje odabira i regrutiranja sudionika, etičkih pitanja i analitičkih postupaka. U završnom dijelu, razmatra se koncept "opipljivosti" kao dodatan kriterij kvalitativnog izvještavanja, te se rad zaključuje apelom da bi praksa kvalitativnog izvještavanja trebala uključivati tri načela: transparentnost, refleksivnost i opipljivost.