(untitled) (Revija za sociologiju, 2020)
Predmet ovog članka su resursi i strategije koje mladi roditelji koriste kao odgovore na zahtjeve koji dolaze iz različitih domena (stanovanja, financija, rada i obitelji). Strukturne i kulturne karakteristike društvenog konteksta Srbije čine okvir unutar kojega je smješten predmet istraživanja. Zatim su analizirane razlike među mladim roditeljima koje se tiču resursa poput stanovanja, zaposlenja kao i njihove strategije, imajući u vidu njihov socioekonomski status (SES) i rod. Analiza je temeljena na kombiniranim metodama koje uključuju rezultate anketnog istraživanja mladih u dobi od 18 do 35 godina, kao i kvalitativnu analizu polustrukturiranih intervjua provedenih s 24 mladih očeva i majki. Analize upućuju na značajne SES i rodne razlike mladih roditelja u pogledu resursa kojima raspolažu i strategija kojima se koriste, a koje su oblikovane društvenim strukturama i kulturom roditeljstva specifičnom za suvremeno društvo Srbije.