Postoji li još dating u Hrvatskoj? Suvremeni oblici datinga među mladima u dobi od 18 do 25 godina (Revija za sociologiju, 2022)
Dvoje ljudi tradicionalno započinje romantičnu vezu izlazeći na "spojeve" te najprije razvijaju emocionalnu, a potom i fizičku bliskost. No, čini se da se taj obrazac počeo mijenjati pod utjecajem različitih društvenih promjena, uključujući pojavu društvenih mreža. Glavni je cilj ovoga kvalitativnog istraživanja utvrditi suvremene obrasce datinga i neobaveznih seksualnih odnosa kod mladih Hrvata (18-25), odnosno u razdoblju odraslosti u nastajanju, kao i identificirati potrebe koje ispunjavaju različiti oblici romantičnih odnosa. Proveli smo četiri fokus grupe s mladima – nezaposlenima, zaposlenima i studentima. Rezultati upućuju na to da mladi te dobi podjednako često biraju tradicionalni obrazac odlaženja na "spojeve", kao i upuštanja u suvremene, neobavezne oblike odnosa poput otvorene veze, prijateljstva s povlasticama, seksa bez obaveza, poziva na seks i veze za jednu noć. Dugotrajne veze doživljavaju pak kao korak prije braka ili zajedničkog života pa ih neki pokušavaju izbjegavati sve dok im se karijera i druge životne okolnosti ne stabiliziraju. U tom smislu, neobavezni odnosi mogu, barem privremeno, biti zadovoljavajući. Ipak, ti odnosi mogu biti zbunjujući, jer se čini da ih različiti ljudi definiraju na različite načine i, sukladno tomu, imaju različita očekivanja od partnera. Ovo istraživanje proširuje naše razumijevanje romantičnih veza u odrasloj dobi, a kao jedna od prvih hrvatskih studija na tu temu daje važan doprinos u području istraživanja partnerskih odnosa.  Može poslužiti ne samo kao referenca za buduća istraživanja, nego i kao osnova za razvoj preventivnih programa koji će jačati romantične kompetencije te razvijati komunikacijske vještine kod mladih u razdoblju odraslosti u nastajanju.