(Ne)prakticiranje feminizama na njihov način: Aktivizam marginaliziranih ženskih organizacija u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini (Revija za sociologiju, 2023)
Članak se bavi ženskim aktivizmom i feminizmom u Bosni i Hercegovini, fokusirajući se na marginalizirane ženske skupine i organizacije koje su često izostavljene iz akademskih istraživanja i interesa međunarodnih donatora. U teorijskom dijelu prikazane su glavne značajke razvoja ženskih organizacija u poslijeratnoj BiH, fokusirajući se na problem NVOizacije aktivizma i feminizma, čime se marginaliziraju određene skupine žena i organizacije koje ne pripadaju istaknutim liberalnim feminističkim organizacijama koje streme rodno osviještenim politikama. Kvalitativno istraživanje temeljeno na dubinskim intervjuima i analiza pokazuju da su te organizacije uglavnom usredotočene na lokalnu razinu kako bi zadovoljile raznolike, specifične, katkad i hitne potrebe žena (npr. Romkinja, žena sa sela, iz siromašnih kao i malih lokalnih zajednica) i suočavaju se s posebnim izazovima u lokalnom kontekstu gdje uglavnom usmjeravaju svoj rad. Iako većina njih ne ispovijeda jasno feministički identitet, svjesne su patrijarhalnog konteksta, posebice u svojim lokalnim zajednicama, i njihove interpretacije su uglavnom u skladu s feminističkom etikom brige. Međutim nedostatak organizacijskih kapaciteta, održivog financiranja i jasne feminističke agende u radu potkopava njihov kritični potencijal da pokreću  društvene promjene.