(untitled) (Zdravstveni glasnik, 2024)
Duhovnost je vrlo važna u životima mnogih ljudi, te je stoga od interesa i za psihijatriju kao kliničku i istraživačku disciplinu. Sve je više istraživanja povezanosti duhovnosti/religioznosti i psihičkog i tjelesnog zdravlja. Uz poznavanje indikacija i kontrainikacija uključenje duhovnosti u kliničku praksu je indicirano. Također je potrebno uključiti duhovnost u edukaciju različitih profila sturčnjaka uključenih u skrb o psihijatrijskim pacijentima.