(untitled) (Zdravstveni glasnik, 2024)
Službeni i meni ne previše drag izraz za sestrinstvo jest zdravstvene profesije, pa ću taj izraz ovdje i rabiti. Znam da se to mora zato što je on širi od „sestrinstva“ i pokriva, čini mi se, deset ili jedanaest struka, ali „sestrinstvo“ mi je posebno drago zato što je ono ipak najljepši i najstariji simbol medicine i zdravstva i brige za bolesna čovjeka, a navlastito stoga što mu je nanesena velika, neoprostiva nepravda, širom svijeta a napose u Hrvatskoj, gdje stanje dobro poznajem. Nazivlje na stranu, zadatak mi je reći zašto zdravstvene profesije treba obrazovati o znanosti i učiti znanstvenoistraživačkom radu. Meni je to laka i draga zadaća.