DUHOVNOST I PSIHIJATRIJA (Zdravstveni glasnik, 2024)
Duhovnost je vrlo važna u životima mnogih ljudi, te je stoga od interesa i za psihijatriju kao kliničku i istraživačku disciplinu.Sve je više istraživanja povezanosti duhovnosti/religioznosti i psihičkog i tjelesnog zdravlja. Uz poznavanje indikacijai kontrainikacija uključenje duhovnosti u kliničku praksu je indicirano. Također je potrebno uključiti duhovnost u edukacijurazličitih profila sturčnjaka uključenih u skrb o psihijatrijskim pacijentima.