RAZVOJ SESTRINSTVA KAO TEMELJNE ZNANOSTI (Zdravstveni glasnik, 2023)
Pojam znanost potječe od latinske riječi scientia,što znači znanje. Znanost je disciplina koja sebavi činjenicama koje su sustavno klasificirane iviše ili manje shvaćene općim zakonima, a kojeuključuju pouzdane metode za otkrivanje noveistine u vlastitoj domeni.