ZDRAVSTVENE PROFESIJE I ZNANOST (Zdravstveni glasnik, 2024)
Službeni i meni ne previše drag izraz za sestrinstvo jest zdravstvene profesije, pa ću taj izraz ovdje i rabiti. Znam da se tomora zato što je on širi od „sestrinstva“ i pokriva, čini mi se, deset ili jedanaest struka, ali „sestrinstvo“ mi je posebno dragozato što je ono ipak najljepši i najstariji simbol medicine i zdravstva i brige za bolesna čovjeka, a navlastito stoga što mu jenanesena velika, neoprostiva nepravda, širom svijeta a napose u Hrvatskoj, gdje stanje dobro poznajem.Nazivlje na stranu, zadatak mi je reći zašto zdravstvene profesije treba obrazovati o znanosti i učiti znanstvenoistraživačkomradu. Meni je to laka i draga zadaća.