DOUBLE CRUSH SINDROM ILI KARPALNI SINDROM I/ILI CERVIKALNA RADIKULOPATIJA? (Zdravstveni glasnik, 2024)
Tridesetrogodišnja pacijentica se žali na utrnulost u obje šake koja se pojavljuje u zadnjih godinu i pol dana, većinomnoću tijekom spavanja. Prema mišljenju neurokirurga, trenutno stanje bolesnice ne zahtijeva operativni tretman. Teškoćesu prisutne najviše tijekom noći, osobito dok spava na boku s dlanom ispod glave. Nakon toga bolesnica ustaje iz krevetada bi olakšala tegobe tresući ruku. Stavljanje dlana na glavu je oslobađa bola. Kliničko obrazloženje u skladu s osnovnimprincipima ergonomije, ortopedske manualne fizikalne terapije i primjena kinezioterapije (kinesio taping-lijepljenje nekihtraka) su rezultirale s uspješnim tretmanom.