MOTIVACIJA STUDENATA ZDRAVSTVENIH USMJERENJA ZA UČENJE STRANIH JEZIKA (Zdravstveni glasnik, 2024)
Iako nastava stranih jezika općenito obuhvaća i pojmove kojima se koristi u medicini i zdravstvu, za učinkovit rad zdravstvenih djelatnika bitno je usvajanje znanja specijaliziranog za medicinsku struku. Strani jezici, pogotovu engleski i njemački jezik, posebice su važni u području biomedicine i zdravstva te njihovo poznavanje izravno djeluje na lakše prikupljanje novih znanstvenih informacija potrebnih za svakodnevni rad zdravstvenih djelatnika, a time i podiže kvalitetu zdravstvene zaštite. Svaki nastavnik se treba prilagođavati pojedinim potrebama svojih studenata, ovisno o tome dolaze li s naprednijim znanjem stranoga jezika ili se radi samo o osnovama. Pristup motivaciji studenata za učenje stranog jezika je individualan i zahtijeva dodatni napor nastavnika. Uloga predavača stranog jezika nije samo predavanje sadržaja utvrđenog planom i programom, nego i konstantna motivacija i inspiracija studenata za učenje stranog jezika uz govor, čitanje, pisanje i razumijevanje.