AURIKULO AKUPUNKTURA (Zdravstveni glasnik, 2024)
Aurikulo akupunktura je mikrosistem koji koristi uši za liječenje određenih stanja u organizmu. Ona može biti kao primarno liječenje ili kao dopuna drugih terapija. U ušnoj školjci postoje akupunkturne točke koje predstavljaju svaki dio tijela ili organ. Točke u uhu su intenzivan put energije koji može tijelo dovesti do balansa i oporaviti ga. Aurikulo akupunktura se primjenjuje kod ublažavanja boli, neplodnosti kod žena, smanjenja postoperativnih simptoma kao što su mučnina i povraćanje, te diabetesa mellitusa tipa 2 u svrhu reguliranja šećera u krvi, te kod mršavljenja i u psihijatriji. Cilj ovog rada je prikaz i analiza aurikulo akupunkture kod određenih stanja.