USPOREDBA STAVOVA RODITELJA O CIJEPLJENJU DJECE S OBZIROM NA MEDICINSKO OBRAZOVANJE (Zdravstveni glasnik, 2025)
Cilj: Ispitati stavove roditelja o cijepljenju djece kao i razloge eventualnog negativnog stava. Pritom utvrditi ima li razlike u stavovima ovisno o formalnoj medicinskoj edukaciji.Ispitanici i Metode: Podaci su prikupljeni od 100 ispitanika u Dječjoj bolnici Srebrnjak putem anonimnog anketnog upitnika. Upitnik se sastoji od 14 pitanja koja obuhvaćaju neke relevantne parametre kao što su starost roditelja, broj djece, obrazovanje, dosadašnja iskustva primjenom cjepiva i sl. Podaci su obrađeni pomoću χ2 testa, uz razinu značajnosti p