(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
U radu se daje prikaz Pravilnika o povezivanju zemljišne knjige i knjige položenih ugovora i o upisu vlasništva posebnog dijela nekretnine (etažnog vlasništva). Ukazuje se na prava i obveze određenih pravnih subjekata, posebice upravitelja zgrada te postupanje suda nakon primitka prijedloga. Ukazuje i na mogućnost samih suvlasnika da pokrenu postupak povezivanja, bilo u situacijama kada zgrada nema upravitelja ili kada upravitelj ne želi pokrenuti postupak. Posebno se ukazuje na probleme koji se javljaju u praksi i koji dovode do odbacivanja velikog broja prijedloga. Jedan dio problema nalazi se na strani podnositelja prijedloga , dok je drugi na strani tijela koja provode postupak – sudova. U radu će se ukazati na te probleme, ali i pokušati iznaći odgovore ( možda i rješenja) za iste.