(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
U radu se analiziraju neki aspekti osiguranja i naplate poreza i drugih javnih davanja u odnosu na odabranu sudsku praksu. Nakon uvodnih razmatranja, u drugom se dijelu daje kraći prikaz javnih davanja prema Općem poreznom zakonu. Treći dio rada obuhvaća temeljne značajke porezno-pravnog kao posebnog oblika upravnopravnog odnosa. U četvrtom se iznosi opći okvir ovršnog postupka i ovršnih isprava te mjera osiguranja u poreznom pravu, pri čemu je upozoreno na normativne nedorečenosti rješenja o ovrsi kao ovršne isprave. Peti, posljednji dio, daje zaključna razmatranja.