(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2024)
Povodom 210. godišnjice rođenja hrvatskog bana Ivana Mažuranića održana je međunarodna znanstvena konferencija u Novome Vinodolskom 10. i 11. listopada 2024. godine. Konferencija je okupila trideset znanstvenika različitih profila iz pet zemalja, a nastala je kao rezultat zajedničke suradnje Pravnog fakulteta u Rijeci sa Zavodom za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s područnom jedinicom u Puli, Pravnim fakultetom Sveučilišta u Szegedu, Pravnim fakultetom u Beogradu i Narodnom čitaonicom i knjižnicom Novi Vinodolski. U prikazu se detaljno obrazlažu iznesena izlaganja i naglašavaju zajednički zaključci koji su potvrdili neupitnu važnost bana Mažuranića za hrvatsku znanost i kulturu.