(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U radu se prikazuju izmjene i dopune u postupku mirenja prema Noveli Zakona o parničnom postupku iz 2019. Analiziraju se moguća pitanja u praksi koje donose nova pravila o mogućnosti upućivanja stranaka u postupak mirenja tijekom parničnog postupka. Ukazuje se na prednosti i nedostatke uvedenog instituta obveznog mirenja, s osvrtom na mirenje u postupcima po pravnim lijekovima. Analizira se skraćivanje trajanja zastoja postupka u svrhu mirenja zbog ubrzanja i skraćivanja parničnog postupka. Postavlja se pitanje o mogućnostima primjene izvan institucionalnog on-line mirenja u odnosu na propisanu elektroničku komunikaciju sa sudovima.