(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Važnom promjenom evaluacijskih uvjeta koju je donio Pravilnik o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja iz 2017., znanstvenici u polju pravo počeli su publiciranje svojih radova promatrati na drukčiji način - kroz bodovanje, novu kategorizaciju i indeksiranost u časopisa za objavu u bazama poput Scopusa ili WoSCC-a. Istodobno, to je zahtijevalo i prilagodbu znanstvenih časopisa istim proklamiranim uvjetima. Time su obilježja hrvatskoga pravnoznanstvenog realiteta kad je riječ o publicistici postala uvjetovana nastojanjima da se podvrgnu standardizaciji i metrici, no istodobno, bez uvažavanja osobitosti koje su inherentne pravu kao disciplini, od čega je temeljna ona o primarnoj nacionalnoj orijentiranosti. Rad donosi normativnu analizu prethodnih i pozitivnih uvjeta vezanih za vrednovanje publiciranih radova u polju pravo kao i rezultate istraživanja dobivenih ispitivanjem pravnih znanstvenika na četiri pravna fakulteta u Republici Hrvatskoj. Spoznaje dobivene istraživanjem donose obilježja prethodnoga modaliteta publiciranja pravnih znanstvenika u Hrvatskoj u svjetlu novih uvjeta te ukazuju kako će navedene promjene utjecati na buduće publiciranje u polju pravu.