(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U radu se analiziraju i ocjenjuju pravila Europske uredbe o insolvencijskim postupcima iz 2000. godine koja se tiču prava prijave tražbina stranih vjerovnika, obavještavanja stranih vjerovnika o otvaranju insolvencijskog postupka, kao i oblika, sadržaja i jezika prijave tražbine stranih vjerovnika, a sadržana su u posebnoj Glavi IV. te Uredbe. Osim toga, u radu se istražuju promjene koje u pogledu navedenih pravila donosi reformirana Europska uredba o insolvencijskim postupcima iz 2015. godine te se ocjenjuje primjerenost tih novina s obzirom na teškoće s kojima se strani vjerovnici susreću u praksi pri prijavi svojih tražbina u insolvencijskim postupcima otvorenim u državama članicama Europske unije.