(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Autor u radu daje prikaz instituta zahtjeva za mirno rješenje spora iz članka 186.a Zakona o parničnom postupku i to kroz teoretski i praktični pogled. Posebno se ukazuje na dvojbe koje je razmatrani institut postavio pred praktičare, ali i teoretičare. Rad daje i de lege ferenda autora o tomu kako u budućnosti koristiti odnosno unaprijediti institut mirnog rješavanja sporova uz nikakav ili minimalan angažman sudova.