(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Autor u tekstu dovodi u kontekst pitanje zapošljivosti diplomiranih pravnika na tržištu rada s potrebom nužne modernizacije sustava obrazovanja za pravne i upravne poslove. Osim što se ukazuje na postojeće probleme, predlaže se traženje i pronalazak novog pristupa čija bi okosnica trebala biti moderan i konkurentan fakultetski program prilagođen tekućim potrebama tržišta, ali i potrebama sutrašnjice. Naglasak je na detekciji polaznih točaka za transformaciju studija prava na temelju dostupnih istraživanja i općepoznatih činjenica. U mjeri u kojoj je to nužno, a s obzirom na to da živimo u vremenu brzih promjena, pri formiranju prijedloga i polaznih točaka promišlja se i o budućnosti pravne struke s obzirom na promjene u stranim pravnim sustavima te projekcije razvoja pravne struke iz različite literature. Samo oni sustavi koji su samostalno sposobni iznjedriti promjene i koji su sposobni prilagođavati se suvremenim potrebama društva ili, čak, otići i korak dalje i suočiti se s pravim reformskim izazovima, imaju izgleda opstati i uspjeti u svijetu koji traži nova znanja i sposobnosti.