(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U ovom radu proanalizirane su najznačajnije novine koje je u hrvatsko stečajno pravo unio Stečajni zakon iz 2015. godine. U radu se ukazuje na mnoge kontradiktorne, nedorečene i pogrešne odredbe, koje se posebice odnose na nove odredbe o predstečajnom razlogu, predstečajnom postupku, predujmu troškova stečajnog postupka, imenovanju stečajnih upravitelja, tužbi radi pobijanja pravnih radnji stečajnog dužnika, unovčenju predmeta razlučnog prava, stečajnom planu, povezanim društvima, stečajnom postupku nad likvidacijskom imovinom, kao i o međunarodnom stečaju. Zbog mnogobrojnosti pogrešnih zakonskih rješenja i zabrinjavajuće lakoće kojom su izravno povrijeđena neka od temeljnih načela stečajnog i građanskog procesnog prava općenito, potrebno je što prije pripremiti zakonske odredbe kojima će se Stečajni zakon iz 2015. godine izmijeniti odnosno dopuniti.