(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Načelo razmjernosti u zaštiti subjektivnih prava zadnjih je godina dosta razrađeno u stručnoj literaturi pa se u radu polazi od pretpostavke kako su pojam načela razmjernosti i temeljni koraci za njegovu primjenu (test primjenjivosti, nužnosti i razmjernosti stricto sensu) već dobro poznati. U radu se kroz analizu nekih odluka iz bogate jurisprudencije Suda EU-a u primjeni načela razmjernosti, iznose neka njegova stajališta koja se prema mišljenju autorice čine važnima za domaću upravnosudsku praksu, radi razmatranja mogućnosti primjene načela razmjernosti u hrvatskom upravnom sporu i njegove lakše konkretizacije u praksi.