(untitled) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
U radu se daje prikaz odredbi Zakona o zemljišnim knjigama koje uređuju dostavu pismena u navedenom postupku. Ukazuje se na posebnost zemljišnoknjižnog postupka jer se provedba upisa obavlja prije pravomoćnosti rješenja o upisu pa i prije njegove dostave strankama. Pažnja je posvećena kako dostavi odluka ( rješenje ) u zemljišnoknjižnom postupku, tako i dostavi poziva i ostalih pismena te na ukazivanju na manjkavosti ZZK-a u tom dijelu., Ukazano je na novine koje donosi elektronička dostava te posebno na pravne posljedice uredne/neuredne dostave. Posebna pažnja posvećena je dostavi izvan Republike Hrvatske i to s naglaskom na dostavu u zemlje članice Europske unije, ali i dostavu ostalim zemljama, posebno susjednim zemljama. S obzirom na aktualnost „brexita” ukazano je i na koji način će se vršiti dostava u Ujedinjeno kraljevstvo.