ZABILJEŽBA IZVANREDNOG PRAVNOG LIJEKA U ZEMLJIŠNOJ KNJIZI (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
Zakon o zemljišnim knjigama iz 2019. uvodi jednu novu zabilježbu i to zabilježbu izvanrednog pravnog lijeka, po uzoru na slovenski Zakon o zemljiški knjigi. U radu se problematizira navedena zabilježba te se daje prikaz (ne)mogućnosti zabilježbe u zemljišnoj knjizi sporova koji se, povodom knjižnih prava, vode pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske i zahtjeva koji se vode pred Europskim sudom za ljudska prava. U radu se iznose dvojbe glede opravdanosti uvođenja takve zabilježbe uz prikaz zabilježbe spora i zabilježbe vođenja postupka.