NAČELO ZAKONITOSTI U HRVATSKOM I POREDBENOM UPRAVNOM PRAVU (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
U radu se razmatra koncept načela zakonitosti u djelovanju javnopravnih tijela. Rad započinje osvrtom na ulogu i značenje načela zakonitosti. U odnosu na hrvatski zakonodavni okvir prikazuje se načelo zakonitosti slijedom odredbi Zakona o općem upravnom postupku. Zatim se razmatra načelo zakonitosti djelovanja uprave u pravnim sustavima pojedinih europskih država te različita pravna osnova „načela zakonitosti“. U konačnici se analizira uloga upravnih sudova u poštovanju načela zakonitosti.