VIOLETA BEŠIREVIĆ, OSNOVI USTAVNOG PRAVA EVROPSKE UNIJE, PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA UNION U BEOGRADU I JAVNO PREDUZEĆE SLUŽBENI GLASNIK, BEOGRAD, 2023. (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
Knjiga Osnovi ustavnog prava Evropske unije (Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu i Javno preduzeće Službeni glasnik, Beograd, 2023.) profesorice Beširević rijedak je primjer bitnog doprinosa udžbeničkoj literaturi na temu europskog ustavnog prava koji pravne norme i sudsku praksu povezuje i s pravnom teorijom i s osvrtima na primjenu prava izvan teorijskih monografija. Pred nama je pitko i zanimljivo štivo koje ne opterećuje čitatelja suvišnim detaljima već postiže ono čemu svaki udžbenik treba težiti. On je solidna osnova za daljnje promišljanje tema koje otvara, omogućavajući poznavanje osnova, ali i razmatranje naprednijih slojeva zahvaćenih problema.