30. MEĐUNARODNO SAVJETOVANJE PRAVNIKA „PETAR SIMONETTI“ (VLASNIŠTVO – OBVEZE – POSTUPAK), POREČ, OD 10. DO 12. TRAVNJA 2024. GODINE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2024)
Međunarodno savjetovanje pravnika „Petar Simonetti“ (Vlasništvo - Obveze - Postupak) ove je godine tradicionalno održano po trideseti put od 10. do 12. travnja 2024. godine u Poreču. Pravni fakultet u Rijeci je u suradnji s Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske i Hrvatskom javnobilježničkom komorom organizirao pet zasebnih sekcija s trideset i četiri izlaganja i pet okruglih stolova pokrivši aktualne teme iz područja stvarnog prava, obveznog prava, prava društava i financijskog prava, upravnog prava te građanskog postupovnog prava. I ovoga puta savjetovanje je predstavljalo stručan i znanstveni forum za dinamičnu razmjenu mišljenja i rasvjetljavanje aktualnih pravnih izazova i trendova. Sudionicima su pruženi konkretni odgovori na pitanja i praktične smjernice za rješavanje problema s kojima se svakodnevno susreću u svom radu. U zasebnom dijelu savjetovanja upriličena je posebna svečanost povodom tridesete godišnjice održavanja savjetovanja na kojoj smo se prisjetili profesora Simonettija čije ime i nosi ovo savjetovanje.