POSEBNI PRAVNI INSTITUTI KANUNA LEKË DUKAGJINA I NJIHOVA PRIMJENA MEĐU ALBANCIMA U SUVREMENO DOBA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Svrha je ovog rada rasprava o primjeni nekih posebnih pravnih instituta Kanuna Lekë Dukagjina u suvremenom albanskom pravu. Tradicionalno, ovaj Kanun imao je, i još uvijek ima, utjecaj na svim područjima života Albanaca. Drugim riječima, primjena Kanuna još je izazov suvremenom pravnom sustavu jer narod nastavlja rješavati svoje prijepore temeljem Kanuna. Cilj ovog rada je objasniti pisano običajno pravo, istaknuti prednosti i mane njegove primjene kao i vezu s nekim pravilimajavnog (kaznenog) i privatnog (građanskog) prava.