FLEKSIBILNE STRUKTURE TRŽIŠTA RADA: VJEČNO PITANJE NJIHOVE DODANE VRIJEDNOSTI (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Rad analizira pitanje dodane vrijednosti koju stvaraju ona stajališta socijalne politike koja se mogu okarakterizirati „fleksigurnim“, usporedbom situacije u Njemačkoj i Austriji. Daje se uvid u ključne promjene tržišta rada i politika u tim zemljama, koje dijele brojna zajednička načela i strukture, ali se i razlikuju ako ih se promatra kroz prizmu koncepta fleksigurnosti. Ova usporedba služi kao temelj za raspravu o poželjnosti reformi koje osnažuju „obilježja fleksigurnosti“ svakoga nacionalnog pravnog poretka, kao i brojne oblike koje ovaj koncept može imati, kakobi se prilagodio različitim pravnim i socijalno-ekonomskim tradicijama.