NEUBROJIVI POČINITELJI PROTUPRAVNIH DJELA U KAZNENOM PRAVU I SUDSKOJ PRAKSI REPUBLIKE HRVATSKE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U radu je prikazana zakonska regulativa položaja neubrojivih počiniteljaprotupravnih djela s aspekata kaznenog materijalnog i postupovnog prava te odredaba Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama kao i njihova primjena u praksi kroz analizu 25 pravomoćnih kaznenih presuda prema neubrojivim osobama, sve s ciljem uočavanja dobre sudske prakse, ali i pogrešnih postupanja sudova te neujednačenosti u postupanju, a radi podizanja kvalitete presuda otklanjanjem postupanja koja nisu u skladu sa zakonima i ujednačavanja sudske prakse.Presude su analizirane u odnosu na pitanja korištenja zakonskih termina, potpunosti izreka, obrazlaganja odluka o održavanju rasprava u odsutnosti optuženika, forme očitovanja optuženika o optužbama, odluka o troškovima, a posebno u odnosu na kvalitetu obrazlaganja odluka o potrebi i obliku psihijatrijskog liječenja, o čemu te odluke često ne ukazuju jasno na postojanje zakonskih pretpostavki i ne sadrže uvijek dostatne razloge za takve odluke.