PRIJAVA TRAŽBINA STRANIH VJEROVNIKA PREMA EUROPSKOJ UREDBI O INSOLVENCIJSKIM POSTUPCIMA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U radu se analiziraju i ocjenjuju pravila Europske uredbe o insolvencijskimpostupcima iz 2000. godine koja se tiču prava prijave tražbina stranihvjerovnika, obavještavanja stranih vjerovnika o otvaranju insolvencijskogpostupka, kao i oblika, sadržaja i jezika prijave tražbine stranih vjerovnika,a sadržana su u posebnoj Glavi IV. te Uredbe. Osim toga, u radu se istražujupromjene koje u pogledu navedenih pravila donosi reformirana Europska uredbao insolvencijskim postupcima iz 2015. godine te se ocjenjuje primjerenost tihnovina s obzirom na teškoće s kojima se strani vjerovnici susreću u praksi priprijavi svojih tražbina u insolvencijskim postupcima otvorenim u državamačlanicama Europske unije.