ODREĐENA SPORNA PITANJA U VEZI S ČLANKOM 186.A ZAKONA O PARNIČNOM POSTUPKU: (U TEORIJI I PRAKSI) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Autor u radu daje prikaz instituta zahtjeva za mirno rješenje spora iz članka186.a Zakona o parničnom postupku i to kroz teoretski i praktični pogled.Posebno se ukazuje na dvojbe koje je razmatrani institut postavio predpraktičare, ali i teoretičare. Rad daje i de lege ferenda autora o tomu kako ubudućnosti koristiti odnosno unaprijediti institut mirnog rješavanja sporova uznikakav ili minimalan angažman sudova.