IZGRADNJA MODERNOG I KONKURENTNOG STUDIJA PRAVA KAO ODGOVOR NA ZAHTJEVE TRŽIŠTA SUTRAŠNJICE: (U CILJU PROMOCIJE INTERESA STUDENATA, DRUŠTVA I EKONOMIJE) - IZMEĐU ZADRŽAVANJA POSTOJEĆEG STANJA I AKTIVIRANJA RASPOLOŽIVIH POTENCIJALA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Autor u tekstu dovodi u kontekst pitanje zapošljivosti diplomiranih pravnika natržištu rada s potrebom nužne modernizacije sustava obrazovanja za pravnei upravne poslove. Osim što se ukazuje na postojeće probleme, predlaže setraženje i pronalazak novog pristupa čija bi okosnica trebala biti moderani konkurentan fakultetski program prilagođen tekućim potrebama tržišta,ali i potrebama sutrašnjice. Naglasak je na detekciji polaznih točaka zatransformaciju studija prava na temelju dostupnih istraživanja i općepoznatihčinjenica. U mjeri u kojoj je to nužno, a s obzirom na to da živimo u vremenubrzih promjena, pri formiranju prijedloga i polaznih točaka promišlja se i obudućnosti pravne struke s obzirom na promjene u stranim pravnim sustavimate projekcije razvoja pravne struke iz različite literature. Samo oni sustavi kojisu samostalno sposobni iznjedriti promjene i koji su sposobni prilagođavati sesuvremenim potrebama društva ili, čak, otići i korak dalje i suočiti se s pravimreformskim izazovima, imaju izgleda opstati i uspjeti u svijetu koji traži novaznanja i sposobnosti.