DOMETI I GRANICE UTJECAJA PRAVA EU-A NA OPĆI DIO NACIONALNIH KAZNENIH PRAVA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U ovom radu autor raspravlja o pitanju je li moguć, odnosno u kojoj mjeri je moguć utjecaj kaznenog prava Europske unije na nacionalna kaznena prava kada je u pitanju opći dio. Naime, tradicionalni instituti općeg dijela do sada su rijetko bili predmetom intervencija EU-a jer je osnovni cilj kaznenog prava EU-a postići ujednačeno inkriminiranje određenih kaznenih djela, što je materija posebnog dijela. Ipak, u dosadašnjim instrumentima i praksi europskih institucija zamijetni su fragmenti općeg dijela. Autor analizira dosadašnju europsku pravnu stečevinu u ovom području i prepoznaje te fragmente te ih nastoji uobličiti u jedinstvenu cjelinu. Na kraju iznosi svoje mišljenje o tome je li harmonizacija općega dijela realna mogućnost te u kojem će smjeru teći daljnje formiranje supranacionalnog općeg dijela kaznenog prava.