PRAVNI OKVIR ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (U VEZI SA ZDRAVLJEM) U PRAVU EUROPSKE UNIJE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Pravo na zaštitu osobnih podataka temeljno je pravo sadržano u nizu među- narodnih i nacionalnih pravnih dokumenata. Posebnu zaštitu uživaju osobni podatci u vezi sa zdravstvenim stanjem. Važnost prava na zaštitu osobnih podataka (u vezi sa zdravljem) naglašava i sudska praksa Europskog suda za ljudska prava i Suda Europske unije. Autori u ovome radu daju prikaz najznačajnijih pravnih izvora iz područja zaštite osobnih (zdravstvenih) podataka u pravu Europske unije i relevantne sudske prakse Europskog suda za ljudska prava i Suda Europske unije, te se osvrću na sadašnju iznimno složenu reformu okvira za zaštitu (osobnih) podataka u Europskoj uniji.