(NE)USKLAĐENOST OPĆE I POSEBNE STVARNOPRAVNE NORMATIVE O STJECANJU, VRSTAMA I SADRŽAJU PRAVA SLUŽNOSTI U NAŠEM POZITIVNOM PRAVU (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Rad sadrži širi prikaz opće i posebne stvarnopravne normative o stjecanju, vrstama i sadržaju prava služnosti u pozitivnom pravu Republike Hrvatske. U tom smislu izvršena je raščlamba pravnog temelja i načina osnivanja, vrsta te sadržaja ovoga ograničenog stvarnog prava, a sve s obzirom na specifičnosti posebne zakonske regulative (čija je primjena u praksi najčešća) u odnosu prema općoj zakonskoj regulativi. Pritom se upozorava na nedorečenosti posebne zakonske normative, kao i njenu neusklađenost s načelima postav- ljenim općom normativom o služnostima. Analiziraju se prednosti i nedostaci ove normative prema otvorenim pitanjima koja se javljaju u primjeni ovog instituta s obrazloženim prijedlozima de lege ferenda.