UTJECAJ KONVENCIJSKOG PRAVA I PRAVA EUROPSKE UNIJE NA ZAŠTITU PRAVA STRANKE U UPRAVNOM SPORU (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Cilj je ovog rada utvrditi čimbenike koji utječu na zaštitu prava stranke u upravnom sporu. Upravni sudovi u Republici Hrvatskoj moraju u svom dje- lovanju istovremeno uključivati pravo koje razvija Sud u Strasbourgu, kvali- ficirano kao konvencijsko pravo, a i pravo zajednice koje razvija Sud u Lux- embourgu. U tu svrhu, autor razmatra utjecaj konvencijskog prava i prava Europske unije na zaštitu prava stranke u upravnom sporu.