RASPOLAGANJE VODNIM DOBROM (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U radu se obrađuju mogućnosti raspolaganja vodnim dobrom kao dobrom od interesa za Republiku Hrvatsku s aspekta raspolaganja pravom vlasništva kao stvarnim pravom i raspolaganja predmetom samog stvarnog prava. Ujed- no se dijeli prikaz raspolaganja vodnim dobrom od raspolaganja javnim vodnim dobrom kao javnim dobrom u općoj uporabi. Uvodno se navodi po- jam, određenje i pravni status vodnog dobra kao temelj analize mogućnosti raspolaganja ili ograničenja u raspolaganju vodnim dobrom, kao i osnovna obilježja raspolaganja stvarnim pravima općenito te raspolaganja dobrima od interesa za Republiku Hrvatsku i javnim dobrima u općoj uporabi.