KRETANJE U LOKALNOJ SLUŽBI (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Analizirana je važeća hrvatska regulacija kretanja u službi u upravnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Navedeno obuhvaća institute premještaja po potrebi službe, premještaja po zamolbi službenika, napredovanja, posebnih vrsta premještaja (kao stegovne kazne, slijedom negativne ocjene te premještaja za vrijeme raspolaganja), imenovanja i razrješenja pročelnika upravnih tijela, kao i promjena radnog mjesta do kojih dolazi u postupku preustroja upravnih tijela lokalne jedinice (preuzimanje i raspoređivanje službenika), uz dodatni osvrt na posebnosti vezane uz položaj pročelnika upravnih tijela i namještenika. Razmotren je i postupovni kontekst navedene materije, vezan uz primjenu upravnog postupka i upravnog spora. Ujedno je ponuđena pravna interpretacija u rješavanju dvojbi do kojih u praksi dolazi prilikom primjene spomenutih službeničkopravnih instituta.