UGOVOR O RADU I ZAKON O OBVEZNIM ODNOSIMA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U ovom se radi prikazuje i analizira primjena odredbi Zakona o obveznim odnosima u vezi s pitanjima koja se pojavljuju vezano uz ugovor o radu. Obrađuju se svi aspekti ugovora o radu, od sklapanja preko promjene sve do prestanka tog ugovora, s posebnim osvrtom na pitanja koja se rješavaju primjenom odredbi Zakona o obveznim odnosima. Osim toga, primjena tih odredbi relevantna je i kod pojedinih instituta vezanih uz ugovor o radu kao što su stjecanje bez osnove, računanje rokova i odgovornost za štetu nastalu pri ispunjenju obveza iz ugovora o radu. U odnosu na sva pitanja koja se obrađuju, prikazana je i sudska praksa radi uvida pravnih shvaćanja Vrhovnog suda i pojedinih Županijskih sudova, ali isto tako da bi se pokazalo da se odredbe ZOO-a kod rješavanja pojedinih pitanja vezanih uz ugovor o radu, u praksi uvelike primjenjuju.