TRANSFER KAZNENE POLITIKE: SLUČAJ ENGLESKE I WALESA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U radu se prikazuje razvoj kaznene politike u Engleskoj i Walesu, kao posebnojkaznenopolitičkoj jedinici unutar Ujedinjenog Kraljevstva. Koristi sepolitologijski koncept transfera javnih politika koji opisuje mehanizmeprijenosa javnih politika između različitih političkih sustava. Rad nastojipokazati kako se reforme kaznene politike devedesetih godina 20. stoljeća uUjedinjenom Kraljevstvu mogu u određenoj mjeri objasniti kao slučaj ideologijskimotiviranog uvoza kaznene politike iz SAD-a. Analizom slučaja nastojise ukazati na širu pojavu putovanja različitih kaznenih tehnologija, retoričkihobrazaca i javnopolitičkih rješenja koja obilježavaju suvremeno stvaranjekaznene politike – važnu s obzirom na i dalje postojeće ambicije harmonizacijejavnih politika u okvirima europskih integracija.