NAJZNAČAJNIJE NOVINE STEČAJNOG ZAKONA IZ 2015. GODINE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
U ovom radu proanalizirane su najznačajnije novine koje je u hrvatsko stečajnopravo unio Stečajni zakon iz 2015. godine. U radu se ukazuje na mnogekontradiktorne, nedorečene i pogrešne odredbe, koje se posebice odnose na noveodredbe o predstečajnom razlogu, predstečajnom postupku, predujmu troškovastečajnog postupka, imenovanju stečajnih upravitelja, tužbi radi pobijanjapravnih radnji stečajnog dužnika, unovčenju predmeta razlučnog prava,stečajnom planu, povezanim društvima, stečajnom postupku nad likvidacijskomimovinom, kao i o međunarodnom stečaju. Zbog mnogobrojnosti pogrešnihzakonskih rješenja i zabrinjavajuće lakoće kojom su izravno povrijeđena nekaod temeljnih načela stečajnog i građanskog procesnog prava općenito, potrebnoje što prije pripremiti zakonske odredbe kojima će se Stečajni zakon iz 2015.godine izmijeniti odnosno dopuniti.