NEUSKLAĐENOSTI U REGISTARSKIM STVARIMA: (ODABRANA PITANJA) (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Autori u radu analiziraju određena pitanja neusklađenosti u registarskom pravu.Radi se o slučajevima u kojima je narušena konzistencija sustava uspostavljenognačelima materijalnog registarskog prava. U radu su naglašena pitanja kojase tiču: konkurencije javnih upisnika, posebno u vezi s konstitutivnim upisima;posebnih rješenja o prvenstvenom redu; zakonodavnih intervencija kojima semijenja stvarnopravni režim nekretnine i dr. Ukazuje se na otvorena pitanja i nakonkretnim primjerima pokazuje složenost promatrane materije. U tom se smisluprovedena analiza može se pokazati korisnom zakonodavcu za unificiranjeregistarskih pravila.