PRIMJENA NAČELA RAZMJERNOSTI U PRAKSI SUDA EUROPSKE UNIJE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2020)
Načelo razmjernosti u zaštiti subjektivnih prava zadnjih je godina dosta razrađenou stručnoj literaturi pa se u radu polazi od pretpostavke kako su pojam načelarazmjernosti i temeljni koraci za njegovu primjenu (test primjenjivosti, nužnostii razmjernosti stricto sensu) već dobro poznati. U radu se kroz analizu nekihodluka iz bogate jurisprudencije Suda EU-a u primjeni načela razmjernosti,iznose neka njegova stajališta koja se prema mišljenju autorice čine važnima zadomaću upravnosudsku praksu, radi razmatranja mogućnosti primjene načelarazmjernosti u hrvatskom upravnom sporu i njegove lakše konkretizacije upraksi.