TRŽIŠTE RADA U EUROPSKOJ UNIJI I REPUBLICI HRVATSKOJ (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
Hrvatsko gospodarstvo obilježava velika nezaposlenost i spora dinamika otvaranja novih radnih mjesta zbog više čimbenika, uključujući i nefleksibilno tržište rada. Rad daje teorijski pregled komponenti tržišta rada, ponudu i potražnju na tržištu rada, diskriminacije na tržištu rada, fleksigurnost, nezaposlenost kao i pitanje politike zapošljavanja uspoređujući kretanja u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj. U zaključku se razmatraju konkretne mjere za poboljšanje stanja na tržištu rada u Republici Hrvatskoj.