NEKA PITANJA VEZANA UZ UPORABU I OSIGURANJE OSOBNIH MALIH ELEKTRIČNIH VOZILA (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2023)
Suvremeni život u urbanim sredinama ima mnoge pozitivne strane. No, suočava nas i s brojnim  izazovima, kao što su prometna zakrčenost i onečišćenje okoliša zbog povećane uporabe prometnih sredstava. U urbanim sredinama vožnja od samo nekoliko kilometara za vrijeme „prometnog čepa“ traje znatno dulje od očekivanog. Zagreb ima i kronični problem nedostatka parkirnih mjesta u centru grada, kao i dostupnosti javnih garaža. Širenjem prometnica, uvođenjem novih pješačkih zona i izgradnjom interpolacija, broj parkirnih mjesta stalno se smanjuje. Usto, fiskalna politika Vlade u pogledu visokih trošarina na uvoz novih automobila poskupljuje nabavu novih vozila i kupce usmjerava prema starijim i rabljenim modelima. Novu vrstu mobilnosti u gradskim sredinama omogućuju mala električna vozila: električni romobil (e-romobil), Segway, hoverboard i električni skateboard (e-skateboard).