PREKOGRANIČNO POSLOVANJE DRUŠTAVA ZA OSIGURANJE NA JEDINSTVENOM TRŽIŠTU EUROPSKE UNIJE : POGLED IZ HRVATSKE (Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2022)
Autorice analiziraju pravni okvir za prekogranično poslovanje društava za osiguranje unutar EU-a s posebnim osvrtom na važeće pravno uređenje u Republici Hrvatskoj te obrađuju statističke podatke o poslovima osiguranja koje društva za osiguranje obavljaju na temelju prava slobode poslovnog nastana, odnosno slobode pružanja usluga osiguranja u Republici Hrvatskoj i iz Republike Hrvatske u drugim članicama EU-a. Na ovaj način nastoji se prikazati stvaran učinak implementacije propisa Europske unije o slobodi poslovnog nastana i slobodi pružanja usluga osiguranja na domaću industriju osiguranja te ukazati na izazove koji se takvom liberalizacijom u sektoru osiguranja postavljaju pred osiguratelje i druge pružatelje usluga osiguranja u Republici Hrvatskoj.